Колочавська громада
Закарпатська область, Хустський район

Визначено переможців Конкурсу місцевих ініціатив!

Дата: 07.05.2024 15:36
Кількість переглядів: 45

Ще у лютому Колочавська сільська рада оголосила Конкурс місцевих ініціатив Колочавської територіальної громади. Двоє переможців якого отримали можливість виграти по 100 тис. грн. для реалізації проектної ідеї в межах громади. Свої ідеї на конкурс могли подавати громадські організації, благодійні фонди, ініціативні групи, працівники закладів освіти та культури. Основними пріоритетами конкурсу були:

1. Історико-культурна спадщина;

2. Природна спадщина;

3. Розвиток освіти та спорту в громаді;

4. Стимулювання розвитку бізнесу в громаді (брендинг, промоція території).

Для усіх бажаючих взяти участь у конкурсі,був проведений безкоштовний тренінг з написання проектів, на якому сільський голова Василь Худинець детально розповів про особливості заповнення проектної заявки та відповів на усі запитання щодо конкурсу. Протягом місяця на конкурс було подано проекти і проведено адміністративну та експертну оцінки. Проекти подали громадські організації, комунальна установа, ініціативні групи.

Приємною несподіванкою стало те, що жителі громади об’єднувалися в ініціативні групи з метою вирішити наболілу проблему. Неприємним розчаруванням стали заклади освіти громади, які не подали жодного проекту, адже метою конкурсу було зацікавити і залучити освічену частину жителів села у грантовий процес, навчити працювати з отриманими коштами.

В результаті експертної оцінки, яку проводили досвідчені спеціалісти з грантового менеджменту, найбільшу кількість балів набрали: проект «Відкрий для себе Колочаву», який подала ініціативна група «Колочавське екскурсійне бюро» та проект «Майданчик дитячого щастя», розробником якого стала ініціативна група «Мами за майбутнє». В рамках проектів передбачено розвивати екскурсійну та туристичну галузь Колочави шляхом придбання необхідних технічних засобів та розробкою тематичних екскурсій, майстер-класів, виданням туристичного буклету та встановити дитячий майданчик на території Колочавського ЗЗСО№1 для дітей Колочавської громади. Обидва проекти є важливими для нашої громади і кожний з них зробить нашу громаду кращою. Щиро вітаємо переможців і бажаємо їм успіху в реалізації задуманого,адже втілити в життя проектну ідею та правильно відзвітувати є важче, аніж виграти сам проект.

Хочеться вірити, що цьогорічний конкурс надихне багатьох у майбутньому на подання проектів на грантові конкурси і роботу на благо громади.Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь