Колочавська громада
Закарпатська область, Хустський район

    У День пам'яті та перемоги над нацизмом  у Колочавській  громаді вшанували пам'ять загиблих

Дата: 08.05.2024 10:37
Кількість переглядів: 67

 Сьогодні, 8 травня, в Україні відзначають  День пам'яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років. Символом памʼяті про війну з 2014 року в Україні, як і в Європі, є мак памʼяті. Втрати українців у Другій світовій – близько 8 мільйонів осіб. З Колочавської громади загинув під час війни 91 житель села.

Фото без опису

   Керівництво громади, вчителі та здобувачі освіти Колочавського ЗЗСО № 1 зібралися біля пам'ятника загиблим у Другій світовій війні, щоб вшанувати пам'ять тих, хто загинув у боротьбі проти нацизму.  Жителі громади вшанували памʼять загиблих та поклали квіти біля памʼятника, таким чином виразили свою повагу до тих, хто пожертвував своїми життями заради миру та свободи.

  У Центрі культурних послуг Колочавської сільської ради з нагоди  сьогоднішньої дати пройшов флеш-моб  та урок памʼяті «Мужність  і відвага крізь покоління».

    Світ сподівався,що після уроків Другої світової війни зло більше не відродиться і ніхто більше не знатиме, що таке бомбардування й атаки, окупація та депортація, катування і вбивства. Та  українці знають. Наші воїни  зі зброєю в руках захищають Європу і дають шанс на побудову більш тривкого миру і створення нової, справедливішої, світової системи безпеки. Умовою для цього є перемога над росією, відновлення територіальної цілісності України та унеможливлення майбутньої агресії російського імперіалізму проти будь-кого на планеті.

Фото без опису

Сьогодні ми вдячні  кожному Воїну, що нині боронить нашу державу, та схиляємо голови перед світлою пам’яттю загиблих Героїв, які віддали своє життя за майбутнє України!

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь