Колочавська громада
Закарпатська область, Хустський район

В Колочавській громаді вшанували пам'ять загиблих Героїв-односельчан

Дата: 21.05.2024 15:01
Кількість переглядів: 79

Щорічно, 23 травня, в Україні відзначають День Героїв - борців за свободу країни, починаючи від лицарів часів Київської Русі і до учасників Революції гідності, бійців АТО/ООС на Донбасі, захисників України.

 

Сьогодні у центрі Колочавської громади – селі Колочава - урочисто вшанували пам'ять Героїв-односельчан, які віддали своє життя, захищаючи незалежність та територіальну цілісність України. Всі вони вшановані на Алеї Слави, що встановлена в центрі громади, біля Колочавського ЗЗСО №1 і складається з пам'ятних стел, на яких викарбувані світлини, імена та коротка біографія загиблих воїнів.

Фото без опису

Фото без опису

На церемонії вшанування пам’яті зібралися батьки та близькі родичі загиблих, ветерани війни, представники місцевої влади, місцеві жителі, учні шкіл та гості з сусідніх сіл. Усі вони прийшли, щоб висловити свою пошану та вдячність тим, хто віддав своє життя за мирне майбутнє України.

Сільський голова Василь Худинець розпочав свій виступ з нагадування про величезну ціну, яку заплатили герої, захищаючи свою Батьківщину.

Фото без опису

«Вони не лише захищали нашу землю, але й наші цінності, нашу свободу та наше майбутнє, – сказав сільський голова. - Кожне ім'я, викарбуване на цих меморіальних плитах, нагадує нам про мужність та самопожертву, які не можна забути. Наша пам’ять про них – це свідчення того, що вони живуть у наших серцях і завжди будуть з нами».

Фото без опису

Присутні вшанували загиблих хвилиною мовчання та панахидою, яку відслужив отець Іван Ярема. Священник також наголосив на тому, що найбільша жертовність – це готовність віддати своє життя заради друзів, близьких та своєї країни. Ці слова стали потужним нагадуванням про важливість пам’яті та вдячності до тих, хто пожертвував своїм життям заради інших. Зворушливо виступили перед присутніми працівники та вихованці Центру культурних послуг Колочавської сільської ради.

Фото без описуФото без опису

Алея Слави в Колочаві стане місцем, де кожен зможе віддати шану героям та задуматися про ціну, яку довелося заплатити за мир і свободу. Вона також слугуватиме нагадуванням для майбутніх поколінь про мужність і самопожертву тих, хто захищав рідну землю. Пам'ять про героїв жива, а їхні подвиги назавжди залишаться у серцях вдячних співвітчизників.

Слава Україні!

Героям Слава!

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь