Екскурсія «Вівчарство - давнє карпатське ремесло»
Екскурсійна програма тривалістю один день і включає: підйом в гори до вівчарів –екскурсія та майстер-клас у «Школі вівчарства» – вівчарський обід,дегустація сиру – фотосесія- спуск
Вівчарство — одна з найвідоміших і найдавніших професій в українських Карпатах і в Колочаві, зокрема.
На висоті понад 1000 метрів щовесни вівчарі ставлять салаш (вівчарський курінь).Тут вони живуть ціле літо і пасуть овець.
Під керівництвом досвідчених вівчарів туристи зможуть вигнати отару на випас, подоїти овець, зварити вурду, зробити сир, бринзу чи вівчарську юшку. Вівчарі навчать грати на трембіті, сопілці, ознайомлять із багатовіковими традиціями вівчарства в Карпатах та покатають верхи на коні.
Вівчарі залюбки пригостять вас свіжоприготовленим сиром та вурдою із колочавським токаном, дадуть напитися життєдайної жентиці.
На гору туристи піднімаються у супроводі досвідченого провідника, який дорогою розкаже про всі навколишні вершини та ознайомить з флорою Карпат.
У липні-серпні на схилах гори можна назбирати чимало яфонів (чорниць). Влітку ними щедро вкриті гірські хребти. У лісі ж ви обов’язково знайдете літні гриби.
Похід до Школи вівчарства стане захоплюючою пригодою для любителів походів у гори та цінителів щедрої гірської природи.