Колочавська громада
Закарпатська область, Хустський район

Актуальні Новини

Дата: від до Скинути

Крокуси у Колочаві – туристичний магніт, який треба берегти

Крокуси у Колочаві – туристичний магніт, який треба берегти

Щороку, вкінці березня - на початку квітня у селі - музеїв Колочаві спостерігається дивовижне природне явище - масово цвіте Шафран Гейфеля або Крокус. Яскраві фіолетові килимки стали звичним явищем для місцевих жителів, а от туристів ця краса магнітом тягне до Колочави, і стає вагомою причиною  відвідати туристичний  край саме  весною. Наймасовіше  крокуси вкривають площу на території музею - скансену «Старе село» і відомі серед туристів як Долина крокусів.

15:47 26.03.2021

Не станьте жертвою торгівлі людьми!

Не станьте жертвою торгівлі людьми!

  У пошуках кращого заробітку, сотні тисяч українців змушені залишати домівки і їхати за кордон. Шукаючи роботу через різні оголошення, для них значно підвищився ризик стати жертвою різних форм торгівлі людьми. У сучасному суспільстві це питання стає дедалі актуальнішим, адже щороку органи влади України ідентифікують близько 200 громадян, які стали жертвами торгівлі людьми.

10:06 18.03.2021

Дотримання ЗУ «Про бджільництво»  під час проведення обробки сільськогосподарських культур пестицидами

Дотримання ЗУ «Про бджільництво»  під час проведення обробки сільськогосподарських культур пестицидами

  Юридичні та фізичні особи, які проводять діяльність, що впливає або може вплинути на стан бджіл, зобов’язані забезпечити їх охорону, дотримуватися діючих нормативно-правових актів, що передбачають охорону бджіл від отруєння. Вищевказані особи, які застосовують хімічні засоби захисту рослин (ХЗЗР) під час цвітіння медоносних рослин, згідно статті 37 Закону України «Про бджільництво» зобов’язані не пізніше, ніж за три доби до початку обробки, попередити про це пасічників, пасіки яких знаходяться на відстані 10км від оброблених площ, письмовим повідомленням, а також по радіо чи через місцеву пресу.

13:49 05.03.2021

Зроблено наступний крок до вирішення сміттєвої проблеми в Колочавській ТГ

Зроблено наступний крок до вирішення сміттєвої проблеми в Колочавській ТГ

Голова Колочавської сільської ради Василь Худинець підписав договір  про співробітництво територіальних громад щодо реалізації спільного проєкту з будівництва та розміщення сміттєсортувального заводу на території Полянської сільської ради, що у Свалявському районі.

11:36 24.02.2021

Вшанували пам'ять загиблого героя

Вшанували пам'ять загиблого героя

Днями минуло шість років від  трагічного дня, коли загинув в АТО житель села Негровець Василь Росоха. У приміщенні Негровецького ЗЗСО І-ІІІ ст. ім. В. Росохи пройшов позакласний захід «Герої не вмирають».

11:16 23.02.2021

Молодь сама прийматиме рішення

Молодь сама прийматиме рішення

Процес створення Молодіжної ради при Колочавській сільській раді розпочато. Днями пройшли перші збори кандидатів та кандидаток на членство у Молодіжній раді Обговорили можливості Молодіжної ради та основні напрямки роботи. Долучитися до роботи новоствореної ради можуть всі бажаючі жителі Колочавської ТГ віком від 14 до 28 років.

16:29 22.02.2021

Кожній громаді потрібен проєктний менеджер

Кожній громаді потрібен проєктний менеджер

Проєкти - це один з найкращих  способів  для громад вирішити локальні проблеми у різних сферах. Та  фахових проєктних  менеджерів  у новостворених громадах бракує. Відтак, Закарпатська обласна рада спільно з агенціями регіонального розвитку Закарпатської області  започаткувала цикл навчань із проєктного менеджменту задля підвищення спроможності територіальних громад до розробки проєктів розвитку. До таких навчань залучені експерти, що мають досвід розробки та реалізації проєктів і програм за кошти місцевих та державного бюджету, міжнародних програм. У  Хусті 18 лютого такі навчання пройшли для представників територіальних громад району, участі в яких взяли і працівники Колочавської сільської ради.

11:15 19.02.2021

Відбулося друге засідання виконавчого комітету Колочавської сільської ради.

Відбулося друге засідання виконавчого комітету Колочавської сільської ради.

15  лютого 2021 року відбулося друге засідання виконавчого комітету Колочавської сільської ради. Під час засідання виконкому  було розглянуто і прийнято ряд важливих для функціонування громади рішень.

09:55 16.02.2021

Робота в Ізраїлі!

Робота в Ізраїлі!

До відома жителів Колочавської ОТГ, які мають намір працевлаштуватися до Держави Ізраїль!!!

16:00 10.02.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь