Колочавська громада
Закарпатська область, Хустський район

Заходи

ФОРМУВАННЯ ПРОСТОРОВОГО ОРІЄНТУВАННЯ У ДІТЕЙ

Просторове орієнтування – це складний системний механізм, в основі якого лежать процеси сприймання та уявлення, беруть участь зоровий, слуховий, кінестетичний аналізатори.

11:03 05.12.2022

3 грудня -Міжнародний день людей з інвалідністю!

Відзначення цієї дати мобілізує підтримку громадськості для розв'язання найважливіших питань, що стосуються соціальної інтеграції людей з інвалідністю, сприяє підвищенню обізнаності про проблеми інвалідності й привертає увагу до переваг інклюзивного суспільства, доступного для всіх.

11:07 03.12.2022

13 листопада - Всесвітній день доброти!

13 листопада у всьому світі відзначають День доброти. Це чудове свято, яке допомагає проявити свою турботу та любов до ближніх. Доброта закладена в ідентичності людини. Коли ми робимо щось добре, то наше серце наповнюється співчуттям один до одного...

11:13 13.11.2022

ДЕФЕКТОЛОГ РЕКОМЕНДУЄ! ЯК НАВЧИТИ ДИТИНУ ДЕ В НЕЇ ПРАВА РУКА, А ДЕ ЛІВА.

Учити дітей розрізняти, де права рука, а де ліва, можна ще значно в ранньому віці, але повністю дитина усвідомить це приблизно в 4–5 років. Оскільки до цього віку дитина сама ще не може визначитися, яка рука в неї є головною, а тому запам’ятати назви сторін важко. Після зазначеного віку визначається провідна рука. Для кращого засвоєння можна проводити спеціальні ігри, що допоможуть дитині краще орієнтуватися в просторі.

11:15 04.11.2022

Побудова інклюзивного середовища в закладах освіти

Сьогодні, 25 жовтня 2022 року, в межах проекту ЮНІСЕФ "Підтримка освітян, дітей і батьків у підготовці до школи та створення безпечного навчального середовища в класі в умовах надзвичайної ситуації" та за сприяння відділу освіти, сім'ї, молоді, спорту та культури Колочавської ТГ керівник комунальної установи "Колочавського інклюзивно-ресурсного центру Колочавської сільської ради" провела тренінг "Побудова інклюзивного середовища в закладах освіти ". Під час тренінгу було розгорнуто та обговорено такі питання: інвалідність у контексті прав людини, нормативно-правове забезпечення інклюзивної освіти, моделі розуміння інвалідності, універсальний дизайн в закладах освіти. Всі учасники тренінгу активно брали участь в розгляді та обговоренні практичних кейсів та у "мозгових штурмах".

14:12 25.10.2022

ДИТЯЧА ПІРАМІДКА

З якого віку можна купувати таку «головоломку» для малюка? Буквально з кількох місяців, як тільки дитина починає брати в руки нові предмети й вивчати їх візуально, тактильно та «на смак». Непоганий варіант пірамідка з великими кільцями, що зроблена з натурального дерева.

14:18 17.10.2022

Причини аутизму. Хто винен?

Аутизм досліджується відносно недавно і до сих пір у вчених є більше питань ніж відповідей щодо цього стану. Проте є декілька догм, які є остаточними:

14:20 16.10.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь