Колочавська громада
Закарпатська область, Хустський район

Заходи

Інклюзивне навчання

Інклюзивне навчання - це комплексний процес забезпечення рівного доступу до якісної освіти дітям з особливими освітніми потребами, з урахуванням індивідуальних особливостей таких дітей.

14:52 24.11.2023

Орієнтація у часі та навколишньому просторі - запорука успішного навчання та розвитку дитини

Розвиток просторових та часових навичок має бути систематичним. Від того, наскільки точно дитина сприймає навколишній світ, як вона у ньому взаємодіє, залежить точність і успішність її уявлень про цей світ.

14:56 20.11.2023

Слово має значення!

Рівність, толерантність, відсутність стереотипів – це все про безбар’єрну комунікацію. Однією із її частин є спілкування без озвучення діагнозів та стереотипів. Головне правило – «cпочатку має бути людина», а далі її риси чи стан здоров’я.

15:01 13.11.2023

ЩО ТАКЕ РАННЄ ВТРУЧАННЯ

Раннє втручання – це міждисциплінарна сімейноцентрована система допомоги дітям раннього віку (від народження до 3-х років) із порушеннями розвитку та дітям груп біологічного й соціального ризику, спрямована на покращення розвитку дитини та підвищення якості життя родини.

15:13 09.11.2023

Палички Кюїзенера для лічби

Палички Кюїзенера для лічби є багатофункціональним математичним посібником, який дозволяє “через руки” дитини формувати поняття числової послідовності, складу числа, відношень «більше – менше», «право – ліво», «між», «довше», «вище» і багато іншого. Набір сприяє розвитку дитячої творчості, розвитку фантазії і уяви, пізнавальної активності, дрібної моторики, наочно-дієвого мислення, уваги, просторового орієнтування, сприйняття, комбінаторних і конструкторських здібностей.

15:10 09.11.2023

В чому полягає батьківська підтримка для дитини з особливими освітніми потребами.

Шановні батьки! Найбільше ви зможете допомогти дитині, коли розумітимете та цінуватимете її сильні сторони та особливі потреби. Дитина стає більш впевненою і спокійною, коли розуміє свою особливість та значимість. Залежно від міри розуміння вашої дитини шукайте способи, як допомогти їй усвідомити та працювати з її унікальними сильними сторонами й освітніми потребами. Підбадьорюйте дитину, більше звертайте увагу на її сильні сторони – це допоможе сформувати адекватну самооцінку. Здібності є в усіх дітей, їх потрібно лише виявити і розвивати. Будьте готові допомагати дитині, однак, за найменшої можливості, посилюйте її незалежність. Підбадьорюйте та заохочуйте дитину, щоб виховати у неї впевненість.

15:14 07.11.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь